| A mai Hófehérkék álma: hiszen ha könnyen-gyorsan meg tudnának szabadulni néhány felesleges kilójuktól...! Hát csak tessék, tessék, forduljanak Hófehérke almájához. Nem a mérgezetthez. Itt az almaszezon - most a legfinomabb. Friss, lédús, tele vitaminnal. Ráadásul úgy fogyhat vele, hogy közben nem érez éhséget. Nem hiszi?! Próbálja ki!
5 nap plusz, 3 kiló mínusz Szánjon rá egymás után öt napot, legyen kitartó és következetes: 3 kilóval kevesebbet fog mutatni a mérleg nyelve!
Reggelire - 1 pohár joghurt 2 evőkanál zabpehellyel, 10 dekányi almakockával és 2 teáskanálnyi mazsolával (213 kcal), vagy - egy nagyobb alma (reszelve) 4 evőkanálnyi túróval, teáskanálnyi citromlével és fél teáskanálnyi mézzel. Egyen hozzá két szelet magos toast-kenyeret (207 kcal).
Tízóraira, uzsonnára - 10 dkg almakockát keverjen el 1 pohár sovány joghurttal (109 kcal), vagy - 1 evőkanál finomra reszelt ementálit keverjen el 4 dekányi túróval, és kenje egy piritósra (111 kcal), vagy - rágcsáljon friss zöldséget - például sárgarépát, uborkát, karalábét, paradicsomot (ízlése szerint)
Ebéd és vacsora - „szabadonválasztott”! Ajánljuk alábbi receptjeinket : Karalábés szelet Hozzávalók: 10 dekányi sovány sertéshús, 15 dkg karalábé, 1 teáskanál olaj, 1/2 dl zöldséglé, 2 teáskanál friss citromlé, só, bors, 1 evőkanál petrezselyem és 15 dekányi héjában főtt krumpli A karalábét pucolja meg és vágja vastagabb szeletekre. Süsse meg teáskanálnyi olajban, majd öntse a serpenyőbe a zöldséglevet. Ízesítse sóval, borssal és citromlével, majd fedő alatt 7 percig párolja. Szórjon rá evőkanálnyi petrezselymet. A húst teflon serpenyőben süsse meg, sózza, borsozza; héjában főtt krumplival tálalja. (303 kcal)
Sült krumplipüré Hozzávalók: 1 nagy krumpli, 1 alma, 2 teáskanál friss citromlé, só, bors, szerecsendió, 1/2 teáskanálnyi reszelt citromhéj, 1/2 teáskanálnyi vaj, néhány fejessaláta levél, 1/2 édeskömény, 3 evőkanál joghurt, teáskanálnyi reszelt parmezán, 1/2 teáskanálnyi szárított saláta fűszerkeverék, 2 evőkanál ecet, só, bors Kockázza fel a krumplit, és főzze meg. Az almát pucolja meg, vegye ki a magházát és vágja cikkekre. A citromlevet öntse deci vízbe, és párolja meg benne az almát. Az almát és a főtt krumplit (kevés főzőlével) passzírozza össze. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítse. A pürét tegye kisebb kikent sütőformába, szórja meg reszelt parmezánnal, és tegyen rá kevés vajat. Előmelegített sütőben (200 C°-on 15-20 percig süsse. Közben készítse el a salátát. A fejessaláta-leveleket, az édesköményt keverje össze, és öntse rá a joghurtból, ecetből és salátafűszerekből készült dresszinget. Sóval, borssal ízesítse. (311 kcal)
Gombás hátszín Hozzávalók: 10 dekányi marha hátszín, 2 szál újhagyma, 20 dkg sampinyon gomba, teáskanálnyi olaj, 3 dkg rizs Az újhagymát meg a gombát karikázza fel, és teflon serpenyőben 1/2 teáskanálnyi olajon futtassa meg. Sózza, borsozza. A gombát vegye ki a serpenyőből, majd tegyen bele újabb fél kanálnyi olajat, és süsse meg a húst. Sózza, borsozza. Öntse vissza a gombát, az egészet rotyogtassa össze. Főtt rizzsel tálalja. (329 kcal) | |